“Аз, ученикът” е полудневно събитие за тийнейджъри, което ще се състои на 15-ти юни в Зала 2 на НДК между 12 и 17 часа. Темата на събитието е “Следвам мечтите си!”. To цели да вдъхнови младежите да бъдат любознателни, активни и да не се отказват при сблъсък с трудностите.

Сред лекторите на събитието са Дарин Маджаров, основател на Уча.се и носител на наградата “Златна ябълка” на “Национална мрежа за децата”; Любомир Янчев, ученик изобретател, създал система за гласово управление на дома; Мелина Крумова, основател на музикалното училище RockSchool.bg; единайсетокласникът Никола Димов, чиито екип печели първо място в международния конкурс на НАСА за разработване на космически колонии NASA Ames Space Settlement Design Contest. Групата за съвременно изкуство Destructive Creation, която нашумя покрай боядисването на Паметника на съветската армия също ще вземе участие.

Танцьорите от Groovez ще покажат уменията си в хип-хопа, а Дана, Йоана и Теодор от Училище за певци “D Stars” ще покажат на връстниците си как всеки може да бъде звезда като следва мечтите си. 

This article will be soon translated into English.

Excuse for the inconvenience.