На 10 април от 18:30 часа в Първо студио на БНР гостите на концерта – малки и големи, ще имат уникалната възможност да слушат, да се наслаждават и забавляват. Музикантите от “Венцислав Благоев джазтет” в състав: Венцислав Благоев, Павлин Павлов, Петър Момчев, Теодор Петков, Димитър Благоев, Димитър Карамфилов и Невена Григорова, заедно с детски хор “Щурче” с диригент Ирена Христова, са подготвили програма, в която са включени подбрани произведения за деца от фонда на БНР. Сред авторите на песните са Любомир Денев, Владимир Джамбазов, Бенцион Елиезер, Дора Драганова, Борис Карадимчев и Красимир Милетков.

Специални гости на концерта ще бъдат композиторът Любомир Денев, кавалджията Недялко Недялков и 13-годишната Даниела Илиева.

Даниела Илиева се занимава професионално с пеене с вокалния педагог Даниела Станкова  от шест години.  Тя е с изявен интерес към джаз музиката от съвсем малка, което се потвърждава и от факта, че на крехката възраст от 13 години е поканена да бъде специален гост на Пролетния детски джаз концерт в Първо студио на БНР. Дани е позната на публиката и като финалист в българското издание на “Eurovision Junior” през 2011 г.This article will be soon translated into English.

Please excuse us for the inconvenience.