Две звездички от “D Stars” в „Щуротека“-та на БНР

От октомври тази година, чрез конкурс за изпълнители на детски забавни песни, Дирекция “Музикална продукция и състави” и програма “Христо Ботев” на БНР издирват младите таланти на България и правят тяхното музикално изкуство достояние на слушателите си. В тази радио-конкурсна „Щуротека“ ще вземат участие и двете най-млади звезди от Училище за певци “D Stars”, Вишана и Дана.

Деветгодишната Дана проявява музикални и артистични заложби от съвсем малка, и вече две години е артист-изпълнител в Училище за певци „D Stars”. Оттогава се изявява успешно като солов изпълнител на многобройни концерти, фестивали, партита и специални събития.

За този кратък период от време изгражда стилово разнообразен репертоар, в който намират място както детски забавни песни, така и съвременна популярна музика, песни от филми, части от мюзикъли и джаз стандарти.

 

Вишана е родена в първия ден на лятото на 2008-ма година и може би това предопределя експанзивната й личност и слънчевата й натура.

 Проявява отлични музикални данни още преди навършването на третата си годинка.

По съвет на професионални музиканти, през есента на 2012г., Вишана е записана в Училище за певци „D Stars”, където обучението й се провежда от екип от високо квалифицирани, артистични и креативни педагози.

 

 

Изпълнението на Дана за конкурса „Щуротека“ ще можем да чуем в ефира на програма „Христо Ботев“ през декември, а на Вишана – през Януари.

Нека им пожелаем успех в това и във всички бъдещи музикални предизвикателства!