Казват, че третата година е кризисна във взаимоотношенията между две половинки. Какво става обаче, ако половинките са три и заедно правят едно цяло трио, изпълняващо най-разнообразна руска музика?

В самото начало на третата година от съществуването на Трио “Ы” на хоризонта в никакъв случай не се вижда криза. Даже напротив. Трите млади, красиви и много талантливи момичета, смело създали музикална формация за руска музика в 21-ви век, предвкусват още повече успехи, още повече участия и още повече положителни отзиви през третата си година зедно.

Ели, Злати и Марина са момичета със съвсем модерно мислене и съвременен вкус, но това не им пречи да се опитат да вдъхнат живот на една красива, но малко позабравена музика – руската. Интересно е да се знае, че всяка една от третинките във формацията се развива и самостоятелно и има своите предпочитания към различен стил музика, но в триото успяват да се хармонизират и да влязат в най-различни сценични роли, в зависимост от това, което предполага конкретното парче. Така, ако присъствате на тяхно участие, можете да станете свидетели на три нежни “алени рози”, поднасящи гласовете си като подарък за публиката, на три страстни и подпалващи кръвта циганки, на три военни героини, или три кротки дечица, тананикащи приспивната си песен. С разнообразния си репертоар, както и открояващите се индивидуални музикални качества, Елеонора, Златина и Марина са истинско явление на музикалната ни сцена и с присъщия им чар и завладяваща енергия докосват и най-взискателния слушател. 

Какво ново да очакваме от тях през третата година от общата им работа? Това е една тройно пазена руска тайна…