В месеца на любовта и хубавото вино, още веднъж ще имате удоволствието да се насладите на селекция специално подбрани поп и рок класики и блус пиеси, пречупени през усещане за джаз. Този път на гости в Арт клуб “Жреци на музите” ще бъдат Весела Морова (вокал), Любо Цанев (пиано) и Митко Карамфилов (контрабас). Весела и Любо се срещат съвсем наскоро и веднага установяват невероятна музикална химия и сходство в стилистичните си предпочитания. В момента са в процес на подготовка на разнообразни и интересни съвместни проекти. А какво са правили досега?

След шестгодишен престой в САЩ, Весела се завръща в България и отскоро се изявява на родната джаз сцена. Изучава джаз пеене в Бостънския университет “Бъркли” и участва в разнообразни тамошни формации за джаз, етно, и уърлд музика. Стилът й е еклектичен и съчетава мнообразните музикални влияния с индивидуално звучене и чувство за импровизация.

Любо прекарва 15 години в САЩ, където завършва Бостънската Консерватория със специалност Композиция. Освен че композира активно, през този период той се изявява с известни Бостънски групи като Strange Changes, а също така и участва в проекти за хип-хоп и R&B музика. Повлиян от класиката, R&B и фънк музиката, Любо носи черната музика в душата си и я изразява чрез пианото.

Подарете на вас и любимите си хора една незабравима вечер в Арт клуб “Жреци на музите”.

Очакваме ви на 15-ти февруари, петък, 20:00 ч.

Фонд музика: 6 лв.This article will be soon translated into English.

Please excuse us for the inconvenience.