УЧЕБНА ПРОГРАМА

ЗВЕЗДИЧКИ – клас А

“Звездички” е музикален клас на D Stars, предназначена за нашите начинаещи ученици от 6 до 9 г. Тази музикална програма за малки деца и деца в предучилищна възраст. Включва специална учебна програма, в която учениците играят игри и участват в други интерактивни дейности, за да им помогне да усвоят основните умения, които ще използват, докато музикалните им способности растат. Учениците от “Звездички” имат един седмичен групов урок, в който използват класически поп и джаз песни, за да усвоят ритъм, структурата на песента, мелодията и динамиката чрез игра. Вече достъпно и онлайн.

ПЕВЦИ – клас B

Клас “Певции” е една от основните програми на D-stars за напреднали на възраст от 10  до 12 г. Иновативната ни програма е предназначена за деца без предишен опит с музиката. Артистите изучават музикални умения с
любими песни, които са опростени специално за начинаещи изпълнители. Тези репетиции карат младите “Певци” да научат основите на музиката в позитивна и забавна атмосфера. Учениците имат индивидуален урок по музика с вокален педагог ипрофесионаленпианист, с които ще учат основни вокални умения и концепции. Вече достъпно и онлайн.

АРТИСТИ – клас C

Нашата програма “Артисти” използва иновативеният метод на музикално обучение D Stars. Програмата е предназначена за артистични тинейджъри. На учениците се разпределят фрагменти от мюзикъл, които са пригодени за тях въз основа на тяхната възраст, опит и способност да усвояват нови умения и концепции. След това учениците работят с екип от вокален педагог, учител по танци и сценично поведение. Целта на тази учебна програма е да подготви децата и тийнейджърите за изпълнения на живо. На всеки няколко месеца учениците от програмата “Певци” излизат на сцената и свирят на местни музикални събития пред публика на живо. Вече достъпно и онлайн.

МАСТЪР – клас D

Програма “Мастър” дава възможност на най-талантливите ученици, да се продуцират от D Stars за изяви на голямата сцена. На всеки няколко месеца учениците от програмата “Мастър” излизат на сцената и свирят на местни музикални събития пред публика на живо. Учениците ще придобият истинско музикално изживяване, свързано с концерти пред голяма публика и ще станат лидери и ментори в музикалната общност. Обучението е достъпно вече и онлайн.

Какво ще научиш?

Учебната програма на “D Stars” се основава на уникална система за създаване на завършени музикални изпълнители, базирана на поетапното развиване на разнообразни умения у възпитаниците в следните дисциплини:

 • вокално майсторство;
 • актьорско майсторство;
 • музикална теория и интерпретация;
 • работа с професионални музиканти;
 • свирене на музикален инструмент и способност да се съчетават всички тези компоненти.

Уроците са индивидуални, с продължителност по 50 минути на учебен час.

Материята, включена в дисциплините от програмата на Училище за певци “D-Stars”, включва 

 • Съвременна певческа постановка и интерпретация;
 • Теория на музикалните елементи и пиано;
 • Техника на пеене с микрофон за изпълнение на живо;
 • Техника на пеене с микрофон за звукозапис;
 • Сценично поведение и актьорско майсторство;
 • Пеене в ансамбъл;
 • Работа с корепетитор;
 • Студийни записи;
 • Специализирани master класове;
 • Откриване и развиване на собствен стил и музикална индивидуалност;
 • Подготовка за кандидатстване в средни и висши учебни заведения;
 • Музикална култура и др.

Благодарение на уникалната методика, прилагана в Училище за певци “D Stars”, възпитаниците развиват хармоничен музикален слух, усвояват тънкостите на вокалната постановка и похватите, характерни за различните музикални жанрове. Свръхцел на специализираното обучение е да се постигне красота, лекота и естественост в пеенето, както запознаване и усвояване на разнообразни музикални стилове – от поп и рок до диско, соул, джаз и латино. Насърчават се изграждането на собствен стил и импровизационни умения. Най-ценна за високо квалифицираните преподаватели и академични музиканти остава вътрешната индивидуалност, която е на особена почит, бивайки съхранена, подчертана и развита. Неделим елемент от обучението е създаването на собствен репертоар на всеки изпълнител.

работно време

Пон. - Пет. : 10:00 - 20:00

Съб. - Нед. : 12:00 - 18:00

адрес

бул. „Витоша“ 25, 1000 Център, София

Email

dstarsschool@gmail.com

телефон