“SILVER SERENADE” – Tribute to Horace Silver

Хорас Силвър  е едно не толкова познато музикално име у нас, но творчеството му има огромно значение за съвременния джаз. От една страна, той е първият забележителен пионер на стила, известен като хард боп, свързващ елементи на ритъм-енд-блуса и госпъла с джаз. Той е различен и с това, че допринася към музиката не само със своето творчество, но и с откриване и напътстване на по-млади музиканти.

Това е и една от причините за младата джаз-изпълнителка Марина Драгомирецкая, и колегите й Калин Жечев на пиано и Виктор Бенев на ударни, да решат да ни направят част именно от творчеството на Хорас Силвър със “SILVER SERENADE” на 20.01.2013г. на сцената на Studio 5.

Виктор, Калин и Марина вече две години завихрят около себе си прекрасна феерия от джаз в най-различните му форми и цветове. И всичко това редом с индивидуалното им търсене, професионално им развитие и израстване. Съвместната им работа стартира през месец януари 2011 г. – Марина и Виктор се срещат на сцената на „Младите в джаза” с поредица от завладяващи концерти. Година по късно към тях се присъединява и пианото на Калин в проектите „MusicAll” и „Lady in Blues”, последният от които е и техния първи самостоятелен цялостен проект. През юли тази година участват в първия по рода си джаз конкурс “July Jazz My Stage”, част от “July Jazz Smolyan”, а през ноември ни правят част от поредното предизвикателство, което сами си поставят, с проекта “Jazz-Rocking Pop”.

На 20 януари, неделя, от 19ч., в Studio 5 на сцената заедно с тях ще се качат и Димитър Льолев – саксофон и Борис Таслев – контрабас.

Неделя е прекрасен ден да отидете на опера или театър, или да вечеряте заедно с цялото си семейство, но ако не сте си купили билетите и сте семейство ценители, Studio 5 ще посрещне топло всички на сребърна серенада на 20-ти януари от 19ч.

This article will be soon translated into English.

Please excuse us for the inconvenience.