Проектът „Джаз Фокус 2013“ е  концерт, проследяващ развитието на българския вокален джаз от самото му появяване до днешни дни. Като своеобразно продължение на мисията на първия български джаз квартет „Джаз Фокус 65“, екипът по проекта има за цел да прокара невидимата нишка между българския джаз преди, този сега и да създаде условия за съществуването му и занапред.

В това музикално пътешествие главни разказвачи ще бъдат гласът на младата джаз вокалистка Марина Драгомирецкая и тромпетът на Мишо Йосифов. Сцената на Sofia Live Club ще се изпълни и с други утвърдени имена от родното джаз поприще като: Велислав Стоянов – тромбон, Димитър Льолев – саксофон, Милен Кукошаров – пиано, Калин Жечев – пиано, Борис Таслев – контрабас, Атанас Попов – ударни.

В концерта ще прозвучат пиеси на Вили Казасян, Антони Дончев, Ангел Заберски – син, Христо Йоцов,Симеон Венков и др., като модерните им аранжименти, създадени от Мишо Йосифов ще ги поизтупат от праха и ще им дадат съвременен прочит.

Вечерта на събитието ще бъде премиерна и за новата авторска джаз пиеса „Понякога“, чиято музика и текст са написани специално за Марина от Мишо Йосифов и младата поетеса Владислава Генова.

В неделя, 10-ти ноември, екипът на „Джаз Фокус 2013“ кани топло на музикално пътешествие в българския джаз както ценителите на джаза, така и хората, които не го познават и ще имат идеалната възможност да се запознаят с него и да го обикнат.

DANDALUNDA!

Бразилска музика и танци

В тази музикално-танцувална вечер, Весела Морова и Amazonia Dance Project ви правят част от огненото кълбо, наречено SAMBA! “Един опит да обхванем необятната бразилска музика и да й дадем нещо от нас – от първата карнавална самба, през първата боса нова и други джаз-съкровища, до съвременната бразилска песен.”, казват музикантите и ви подканят:
ЧУЙТЕ – един неуморен бенд от любими джаз музиканти от българската сцена
ВИЖТЕ – три момичета, които ни потапят в магията на карнавала с изтънчено-стихиини хореографии и бляскави костюми
ВКЛЮЧЕТЕ СЕ в танцовата еуфория, която ще продължи и след края на лайв-концерта
НАУЧЕТЕ каква история се крие зад името Dandalunda – история стара колкото света. И още!
Очакваме ви с туптящи сърца!

Развихрете се в DANDАLUNDA и не забравяйте да резервирате местата си на тел: 0887 934 335 или 02/ 963 12 54. А ако желаете да знаете винаги какво се случва в Studio 5 заповядайте на www.clubstudio5.com или станете наши приятели във Facebook: Studio 5* music club, защото музиката има значение!

Весела Морова – вокал, Калин Жечев – пиано, Борис Таслев – бас, Петър Георгиев – китара, Лазар Бенов – ударни, Наско Попов – перкусии, Денис Гоев – тромпет и Йосиф Йосифов – цигулка.

За да се насладите на видео от концерта, разгледайте Видеогалерия.

Morning Gazette 

Pop & Jazz Концерт

21.12.1719 г. — Излиза от печат първият вестник в САЩ (Boston Gazette).

21.12.1899 г. — В Русия излиза първият брой на списание Огонёк.

21.12.2013 г. – В България своята премиера има първото издание на Morning Gazette – вестник, който се чете в събота сутрин с музика, кафе и усмивка.

Училище за певци “D Stars” има удоволствието да Ви покани на последната за тази година музикална продукция на целия клас по поп и джаз пеене за творчески сезон 2013/2014. За първи път, на сцената на club Studio 5, заедно с вокалистите от “D Stars”, ще стъпят и студенти от НМА, за да оцветят с инструментите си тази прекрасна съботна колаборация. „Не е случайно името, което сме избрали за продукцията – “Morning Gazette”, защото тя е като сутрешния вестник, който ти е близък като приятел и с който събота сутрин през декември е още по-топла и уютна!”, казват организаторите.

Ако обичате да слушате хубава музика с чаша ароматен чай или кафе, ако сте любопитни как звучи кахонът (да, това е реален музикален инструмент!), заповядайте на “Morning Gazette” – на 21.12.2013 г. от 11 ч. в club Studio 5.
Всички гости на продукцията ще получат по един премиерен брой от Morning Gazette – вестник, който се чете в събота сутрин с музика, кафе и усмивка.

BRAZIL, MY SUNNY BRAZIL! 

A night of samba, jazz, bossa, nova, reggae, funk, and more!

Лятото в Бразилия е в разгара си, а веселата Весела ще ви го напомня упорито, започвайки от уютната сряда на 5-ти февруари, когато тя и сладурският й музикален екип ще извикат слънцето на сцената на MAZE. Енергична, светла, игрива музика, наивно влюбена в живота. Поусмихвайте се, потанцувайте, попийнете, попрегъщайте се, заедно с Dandalunda Project Band.

Весела Морова – вокал
Денис Гоев – тромпет
Калин Жечев – пиано
Лазар Бенов – ударни
Наско Попов – перкусии
Емил Михайлов – бас

 Morning Gazette 2

 Шеметен поп и джаз концерт !

Училище за певци “D Stars” има удоволствието да ви покани да прочетете заедно с чаша  сутрешно кафе Morning Gazette 2 с целия клас по поп и джаз пеене. сцената на club Studio 5,  заедно с вокалистите от “D Stars”, ще стъпят и студенти от НМА, за да оцветят с  инструментите си тази прекрасна съботна колаборация. „Не е случайно името, което сме  избрали за продукцията – “Morning Gazette”, защото тя е като сутрешния вестник, който ти  е близък като приятел и с който неделната сутрин на март ще е още по-топла и уютна!”,  казват организаторите.
Ако обичате да слушате хубава музика с чаша ароматен чай или кафе, ако сте любопитни  как звучи кахонът (да, това е реален музикален инструмент!), заповядайте на “Morning  Gazette” 2 – на 23.03.2014 г. от 11.30 ч. в club Studio 5.
Всички гости на продукцията ще получат по един премиерен брой от Morning Gazette –  вестник, който се чете в събота сутрин с музика, кафе и усмивка.

Видео и аудио материали, можете да разгледате в нашата Галерия.

The DANDALUNDA Project 

Бразилска музика и танци !

DANDALUNDA! е проект, представящ многообразието в бразилската музика – един синтез на африкански ритми и европейска мелодика. От традиционната карнавалната самба, през нежна боса нова, джаз, фънк, реге, до съвременната бразилска песен. Репертоарът включва песни на Жобим, Сержио Мендес, Карлиньос Браун, както и на кралиците на карнавалната самба – Ивече Сангало, Даниела Меркури, и Маргарет Менезиш.

В петъчната нощ на 11-ти април, от 22.30ч, на сцената на Studio 5 ще видим един неуморен бенд от любими джаз музиканти от българската сцена, със специалното участие на танцьорките от Amazonia Dance Project, които превръщат ритъма на самбата в една пъстра фиеста. “Станете част от преживяването “Dandalunda”, подканят музикантите, „Очакваме ви в този бразилско-танцов петък – заредени с удобни обувки, украсени с джунглести шарки, и готови да отпразнуваме влюбеното пролетно време!”.

Ето и кои са „виновниците” на вечерта: Весела Морова – вокал, Калин Жечев – пиано, Александър Логозаров – китара, Денис Гоев – тромпет, Радослав Славчев – бас, Борислав Петров – ударни, Наско Попов – перкусии.

Празничен Концерт ! 

Уважаеми приятели, скъпи деца, заповядайте на 1-ви Юни на празничен  концерт по случай международния ден на детето! Събитието ще започне точно  в 12:00ч. на специално построена сцена на бул.”Витоша” (откъм ул.”Гладстон”).  Ще видите и чуете малките таланти на училище за певци “D Stars” , които ще  бъдат облечени в пролетно-лятната колекция на модна къща “Junona”.

Наши  водещи ще бъдат прекрасните Марина Драгомирецкая и Ралица  Ковачева-Бежан!

Ще представим за първи път пред вас една невероятна  песен – колаборация от  фантастични, любими артисти, певци,шоумени и  малки вокалисти от “D Stars”!

Star Camp – летен лагер за талантливи деца!

Star Camp представи пред себе си задачата да открие, развие и реализира млади таланти в областта на сценичните изкуства. В творческа среда сред природата, подобри и доразви заложбите на всяко дете. Чрез групови и индивидуални занимания установи силните страни и подпомогна изграждането на цялостното артистично представяне на сцена. Лагерната обстановка подобри усещането за колективна работа и екипност. Съчетахме работата със забавлението!

The Malina Villas, ПампоровоСгушени във вечнозелена смърчова гора  Вили „Малина“ ни посрещнаха с добре дошли. Тридесет еднотипни финландски  вили създават неповторимо усещане за почивка в оазис, допълнено от  традиции и типично родопско гостоприемство.

Какво всъщност научихме в Star Camp:

 Вокало майсторство – групови и индивидуални занятия:

 Дихателен апарат –  разбиране и владеене – упражнения за дишане и отпускане;  Гласов апарат –  познаване и контрол – упражнения за отваряне на  резонаторните кутии и  загряване; Вокални техники – по методиките на Seth Riggs, Brett Manning, Anne  Peckham,  Karrin Ploog, Rhiannon, Sircle Singing – по системата на Bobby McFerrin; Слухова подготовка; Работа с микрофонИнтонацияИнтерпретация.

Актьорско майсторство:

Опознаване и сформиране на група;  Игри, тренинг и упразнения за: Въображение, Наблюдателност, Слухова и емоционална памет, Партньорство;   Освобождаване от сценичното напрежение; ДишанеАртикулация; Интонация; Етюди със звук; Работа с текст; Поставяне на част от пиеса.

 

Танцово изкуство:

Ритмика; Пластика; Различаване на танцови стиловеСъчетаване на танц с песен – как движението да помага, а не да пречи на  пеенето, ангажиране на тяло и същност; Импровизация – танцови етюди, работа в група, работа с движенчески  символи, развиване на въображение; Хореография – заучаване на танцова комбинация и композиция, съобразена с  възрастта на участниците.

Концерт на участниците в първият по рода си STAR CAMP

летен лагер за талантливи деца.


В програмата ще чуете както световни поп-рок хитове, така и акустични версии с няколко китари на любими български евъргрийни.
Всичко това ще бъде потопено в танц, а въображението на децата – материализирано в етюди и весели истории.

12.07.2014г., Camino Piano Bar, София

Преподаватели:

Даниела Станкова – вокален педагог; Ралица-Ковачева Бежан – актьорско майсторство; Петя Попова – танцово изкуство!

За да се насладите на повече фото и видео материали, можете да посетите нашата фейсбук станица Star Camp – Летен лагер за талантливи деца.

 Клуб Аполония/ Сцена ОББ

За да отпразнува своята 30-та годишнина големия фестивал на изкуствата Аполония откри  нова сцена за изява на звездите от българската поп, рок и джаз музика. Тази сцена се  намираше  на остров Св.св.Кирик и Юлита, място богато на древни археологически  паметници, където за  пръв път зазвуча жива съвременна музика!

По време на фестивала Клуб Аполония/Сцена ОББ  подслони всички джаз концерти и част от  класическата програма.

Част от културния календар на град Созопол станаха концертите на Марина Драгомирецкая  (7-ми август), Весела Морова (13-ти август) и Трио Ы (16-ти август).

  

 София диша!

На сцената на Оборище на 24.08.2014г. неделя се качиха The Scarlett Sisters .  Елеонора Лонтова, Ралица Ковачева – Бежан и Марина Драгомирецкая.  Любовта на  трите „сестри” към джаз музиката, суинг танците и винтидж културата ги  събира в  една очаквано добра комбинация и ги прави търсена черешка към всеки  парти- коктейл. Провокирани от своя кръстник Явор Кунчев (основател и  преподавател  в Lindy Hop Bulgaria) Ели, Рали и Марина успешно преплитат  изпровизационни  техники, сложни тригласи и Charleston и Lindy Hop танци, като  изпълняват добре  познати джаз стандарти.

Колаборацията между джаз пеене и Lindy Hop танци можете да видите и чуете тук!  

 Jazz Focus’13

Dandalunda!

Brazil Music and Dance

  Morning Gazette

   Pop and Jazz Concert

BRAZIL, MY SUNNY BRAZIL! 

 Morning Gazette 2